Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 17 septembrie 2011

Peste cu gnochi


                                  File de Pangasius si cartofi gnochi

 Pentru doua portii:
 
  500 gr cartofi gnochi
  2 buc file pangasius
  150 gr faina de malai
  1 ou
  busuioc,patrunjel,sare si piper
  sos de otet balsamic
                    
                    Gnochi se fierb aproximativ 10 min in apa clocotita, cu sare; se calesc in ulei de masline (foarte putin) ,si se condimenteaza cu busuioc si patrunjel (se poate si oregano,dar putin) .Se aseaza pe farfurie.
                    Pestele daca este congelat se decongeleaza si se strecoara bine de apa,se tamponeaza cu prosop de hartie de bucatarie. Se trece fileul prin oul batut cu sare si piper si apoi prin faina de malai, se prajeste in tigaia cu ulei foarte bine incins. Se strecoara de ulei si se pune pe farfurie langa gnochi.
                    Se stropeste pestele cu putin otet balsamic sau sos de otet balsamic, acesta tine locul la zeama de lamaie si la sosul de usturoi.

                                               Pofta buna
                               

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu