Cu totii stim ca secretul acestei retete delicioasa ni l-a daruit italienii, maestrii bucatari in tot ceea ce inseamna paste, pizza si fructele de mare. Ceea ce nu stim este ca reteta originala se poate gasi doar acolo, deoarece restaurantele romanesti au distorsionat reteta clasica si au inlocuit ingredientele italienesti cu cele romanesti.
Detaliile mici fac diferenta, precum si in acesta reteta, ingredientele si condimentele folosite in Italia, toate cu istoria lor, se imbina perfect si reiese Spaghetti Carbonara.
Spaghetele Carbonara au fost descoperite intr-o localitate mica din Italia, de catre minerii saraci, care intrau dimineata in mina la lucru, si ieseau in cealalta dimineata. Ei aveau nevoie de mancare foarte consistenta, satioasa, care sa le tin de foame pana a doua zi. Ceea ce ei detineau, erau: oi, gaini, porci si o mare maestrie: arta de a face paste de casa!
Si asa s-a creat reteta super cunoscuta in intreaga lume: de la porc au luat cea mai calorica parte si au afumat-o: Pancetta fumigata, de la gaini au luat ouale, de la oi, branza, care se lasa la uscat foarte mult timp si in final, pastele care erau facute in casa, cu oua.
Procesul de preparare este total necunoscut pentru romani, deoarece la noi, Spaghetele Carbonara se gatesc cu un sos alb care contine smantana dulce, si bacon crud, iar branza uscata lipseste cu desavarsire dar este inlocuita cu parmezan.
O portie de paste carbonara mancata atunci de mineri, ajungea la 1800 calorii!!! Exact portia necesara de energie pentru o zi intreaga. Nu pot decat sa confirm ca este foarte satioasa aceasta mancare, am avut privilegiul de a servi Spaghetti Carbonara, reteta exacta, cand treceam prin Milano, in vizita la un prieten care a avut bunavointa sa-mi desluseasca aceasta istorisire dar si sa-mi gateasca!
Va indemn sa gatiti Spaghetti Carbonara dupa aceasta reteta si va asigur ca este un gust nou pentru dumneavoastra, pastele Carbonara de la noi din tara ar trebui sa se numeasca altfel. Pasii sunt foarte simplii: fierbeti pastele, aldente; caliti in foarte putin ulei de masline pancetta fumigata, aruncati pastele peste, bateti 2 oua si aruncati-le peste pancetta si paste amestecand rapid, iar in final razaliti branza uscata de oaie si adaugati foarte putina sare.
Nu va pot garanta ca veti gasi toate ingredientele in magazinele noastre, puteti cauta magazine cu specific italienesc si nu veti fi dezamagit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu