Ciorba de burta
Pt 12
portii:
1 punga de burta feliata si prefiarta
1\4 ardei gras rosu
1 morcov
1 catel usturoi
300 gr smantana(danone pt ciorbe)
2 ardei iuti si murati
ulei,sare,piper si doua cubulete de knorr de
vita
1\2 lamaie
Burta se pune la fiert
in apa cu sare intr-o oala de aprox 5-6 l. Intre timp ardeiul se taie
cubulete, morcovul se curata si se razaleste, usturouil se piseaza marunt ca si
pentru mujdei. Intr-o tigaie se caleste ardeiul, morcovul si usturoiul pana prind
culoare si apoi se pun toate in oala cu bura cand aceasta e pe jumatate fiarta, cca 1
ora.
Smantana se amesteca
cu condimentele si cu putina zeama din ciorba. Cand burta e fiarta se aduga
smantana, cubuletele de la knorr si ardeii iuti, zeama de la o jumatate de
lamaie. Se mai fierb impreuna pana smantana se face deasupra ca si crema.
E foarte simplu de
facut si e cea mai buna ciorba de burta care am mancat-o vreodata.Sincer!
Pofta buna
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu