Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 17 septembrie 2011

Ciorba de Burta


                                                        Ciorba de burta

  Pt 12 portii:
    
   1 punga de burta feliata si prefiarta
   1\4 ardei gras rosu
   1 morcov
   1 catel usturoi
   300 gr smantana(danone pt ciorbe)
   2 ardei iuti si murati
   ulei,sare,piper si doua cubulete de knorr de vita
   1\2 lamaie
  
                         Burta se pune la fiert in apa cu sare intr-o oala de aprox 5-6 l. Intre timp ardeiul se taie cubulete, morcovul se curata si se razaleste, usturouil se piseaza marunt ca si pentru mujdei. Intr-o tigaie se caleste ardeiul, morcovul si usturoiul pana prind culoare si apoi se pun toate in oala cu bura cand aceasta e pe jumatate fiarta, cca 1 ora.
                         Smantana se amesteca cu condimentele si cu putina zeama din ciorba. Cand burta e fiarta se aduga smantana, cubuletele de la knorr si ardeii iuti, zeama de la o jumatate de lamaie. Se mai fierb impreuna pana smantana se face deasupra ca si crema.
                         E foarte simplu de facut si e cea mai buna ciorba de burta care am mancat-o vreodata.Sincer!


                                                       Pofta buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu