Faceți căutări pe acest blog

joi, 12 ianuarie 2012

Cartofi Frantuzesti

            O reteta minunata, perfecta pentru orice moment al zilei! Cartofii Frantuzesti au o itorie lunga in spate si in ziua de azi fiecare dintre noi rescriem istoria in bucatariile noastre in sensul ca adaugam ingrediente sau condimente, inventand astfel alte retete care insa, pastreaza acelasi nume. La fel si in cazul Cartofilor Frantuzesti gatiti de mine, care au fost deliciosi!!   





            Puneti 6-8 cartofi la fiert, catev aoua, dupa placul fiecaruia si cand s-au fiert, curatati si razaliti cartofii, uratati si taiati felli ouale. Intr-un bol yena sau orice tava de cuptor, tapetata, incepeti sa adugati un strat de cartofi, unul de oua, cateva felli de sunca taiate julien si repetati procedura pana ramaneti fara ingrediente. Ultimul strat lasati cartofii si bagati la cuptor pentru 20 minute. Scoateti tava, adaugati oua batute sau cascaval ras si mai lasati tava la cuptor pentru inca cateva minute. Dupa placul fiecaruia compozitia se condimenteaza cu sare si piper si mai puteti adauga smantana si patrunjel. Pofta Buna!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu