Aceasta salata rece contine urmatoarele ingrediente: pastai galbene, ardei rosu, rosii, praz ( dar la fel de bine poate fi si ceapa verde sau usturoi pisat ), paste farfale si branza slaba cu putina smantana. Pastele pot fi de care aveti in casa, eu am ales farfale deoarece sunt patse scurte. Alegeti pastaile fragede si nu le fierbeti foarte mult. La fel procedati si cu pastele, lasati-le sa fie putin aldente, adica fierte pe jumatate. In acest fel nu riscati sa aveti o tocana in loc de salata :). Nu uitati sa adugati sare la fierbere, la final salata se condimenteaza doar cu putin ulei de masline si sare doar daca este necesar. Prazul se taie felii, de asemenea si ardeii. Rosile si ele rondele sau felii mai mari, dupa preferinte, iar branza de vaca) amestecat in prealabil cu foarte putina smantana, doar cat sa fie putin fluida.
Chiar daca aceasta salata, la prima vedere arata saracacioasa, sa stiti ca este foarte consistenta si ideala pentru masa de pranz sau chiar cina, mai ales in toiul verii, cand pentru unii dintre noi mancarea gatita si calda, iese din discutie.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu