Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 18 ianuarie 2012

Muschi de vita cu cartofi si sos de afine

               Deja suna delicios si suntem doar la titlu! Retetele cu carne de vita sunt pretentioase de obicei, trebuie sa sti sa gatesti carnea de vita si sa o asortezi cu sosul potrivit, nemaivorbind daca trebuie sa asezi un vin langa:) Am riscat putin in aceast reteta si am gatit un sos ciudat daca pot sa-i spun asa, care pana la urma s-a dovedit a fi chiar foarte delicios. Reteta am preluat-o din o revista culinara si bineinteles am modificat-o dupa bunul plac, ceea ce va indemn si pe voi sa faceti. In bucatarie nimic nu e batut in cuie:)



                Luati 400 grame muschi de vita si taiati-l in felli cat mai groase. Condimentati cu sare, piper, busuioc si rozmarin. Apoi stropiti feliile de carne cu zeama de lamaie si acoperiti-le. Lasati carnea sa stea in frigider cel putin 2 ore. Apoi puneti o cana de ulei de masline la incins si prajiti bucatile de carne pe toate partile. De obicei muschiul de vita trebuie sa fie in mijloc aproape crud, dar daca nu va incanta acest lucru, puteti insista si mai lasati carnea la foc mic. Intre timp curatati cartofii si taiat-i felli. La fel, puneti-i la prajit iar cand sunt gata presarati-i cu parmezan. Piesa de rezistenta a acestei retete este sosul:) Taiati zece felii subtiri de praz si puneti-le la calit in foarte putin ulei. Cand s-au calit adaugati o lingura de faina, amestecati bine si adaugati o cana cu lapte. Amestecati bine si adaugati doua linguri de dulceata de afine. Lasati sosul pe foc pana se ingroasa si adaugati sare si piper dupa gust. Intradevar combinatia de dulceata cu praz si lapte nu suna bine insa merita incercat, este extraordinar de delicios. Pofta Buna!

Un comentariu:

  1. Looks delicious! i'm your new follower, we could follow each other :)
    If u can, visit:
    unknownlooks.blogspot.com
    See ya!

    RăspundețiȘtergere