Faceți căutări pe acest blog

joi, 12 ianuarie 2012

Homemade Pizza

           Pizza Mexicana, Capriciosa, Quatro Formagio si multe altele am putea enumera, feluri de pizza care ne fac glandele salivare sa lucreze din greu :) De ceva timp se stie faptul ca daca ti-e pofta de pizza nu e neaparat nevoie sa te deplasezi la un restaurant ci poti pur si simplu sa prepari acasa o pizza. Si aici totul se schimba, daca nu ai tava rotunda pizza ta este patrata sau dreptunghiulara, daca nu ai facalet, blatul iese prea mare, daca nu ai cuptor profesional, astepti o vesnicie sa se coaca si asa mai departe. Dar partea buna este ca e un produs homemade, pe care il servesti cu cea mai mare incredere si credeti-ma ca de nenumarate ori, o pizza facuta in casa e mai delicioasa decat una la restaurant.






            Va voi prezenta reteta mea de pizza si sper sa va conving prin ceva poze, sa gatiti mai mult acasa. Aluatul este foarte simplu de facut si nu necesita multe ingrediente. Pentru 3 pizza folositi 1 kg de faina, 50 grame drojdie uscata, o lingurita sare si o jumate lingurita zahar, 4 linguri ulei de masline si 350 ml apa. Atentie mare la temperatura apei, nici prea rece dar nici fierbinte. Puneti drojdia intr-un pahar cu apa calduta, cerneti faina, adaugati drojdia, condimentele si uleiul. Amestecati putin si lasati 10 minute asa. Adaugati apoi apa, si incepeti sa framantati. Lasati aluatul la dospit o ora. De aici totul se simplifica. Intindeti doua sau 3 bucati din aluat ( aici depinde ce tava folositi) si incepeti sa adugati in primul rand: un strat subtire sos de rosii cu oregano, sare si piper, mozzarella sau cascaval razalit, iar apoi ce doriti sa contina pizza: sunca, bacon, salam - toate feliate, rosii, ardei, oua, porumb etc. Pentru aceasta reteta eu am folosit ciuperci proaspete, ardei rosu, sunca si porumb. Prima data puneti sunca, apoi ardeiul, ciupercile si porumbul. Deasupra, daca doriti mai adugati un strat subtire de mozzarella. Cand s-a racit, feliati pizza! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu