Intotdeauna am crezut ca este foarte complicat sa gatesti mamaliga insa nu demult am descoperit ca este de fapt o reteta foarte simpla. Puneti la fiert 4 cani de apa si canda aceasta firbe adaugati putina sare si incepeti sa adaugati si faina de maleai in ploaie. Puneti cam 2 cani de faina si amestecati incontinuu. Focul trebuie sa fie mediu.
Cand mamaliga este gata, asezati-o pe o farfurie la racit. Separat caliti intr-o tigaie bucatele de bacon sau slanina. Branza de vaci se trece prin razatoare, aveti nevoie cam de 400 grame de branza. Pe o farfurie separat asezati un strat de branza, unul de mamaliga, bucati de slanina sau bacon si repetati procesul pana adaugati toate ingredientele dar tineti minte ca deasupra sa ramana branza. Daca va este pe plac, puteti adauga si smantana. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu