Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 18 ianuarie 2012

Supa crema de legume

          Aceasta reteta este mai mult decat delicioasa si nu ma pot abtine sa nu v-o impartasesc. Daca v-ati plictisit de supele traditionale sau ciorbele romanesti, aceasta reteta este perfecta pentru a iesi din monotonie si merita incercata. 



            Aveti nevoie de: 4 morcovi, 1 ardei rosu, i ceapa alba, 4 cartofi, 1 gulie, putina smantana si 50 grame unt. Taiati legumele in bucati destul de mari si puneti-le la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert separarti legumele in doua: intr-un bol puneti ceapa, cartofii si gulia iar in alt bol morcovii si ardeiul rosu. Pastrati zeama in care au fiert legumele si impartiti-o in doua craticioare. Mixati legumele cu un mixer pana iese ca si crema, adaugati cate 25 grame unt in fiecare bol si mai amestecati pana se topeste untul. Puneti fiecare crema in cate o cratita si lasati sa fiarba. Dupa 10 minute adaugati cate 50 grame de smantana in fiecare si condimentati dupa gust. Ca sa nu se amestece culorile cand puneti supele in farfurie, luati un carton si asezati-l in mijlocul farfuriei in asa fel incat sa separe o supa de cealalta.




           Ca sa fie meniul complet, luati 4 felii de paine, taiati-le in bucati mici si puneti-le intr-o tava la cuptor. Lasati temperatura la 180 grade si stropiti painea cu putin ulei de masline si oregano. Astfel veti avea si crutoane de paine la supa crema de legume. Pofta Buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu