Cum am promis, ma intorc cu o reteta dementiala de Cheese Cake, un desert delicios care contine putin zahar si se prapara in doar cativa pasi simpli. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de:
200 grame biscuiti - la alegere - eu am folosit picnic:)
1 kg crema de branza de vaci
150 ml hulala frisca
160 grame unt
3 oua
3 linguri faina alba
250 grame zahar - daca doriti sa fie mai dulce mai puteti adauga
coaja de portocale si lamaie
esente de rom sau vanilie daca doriti - eu am ales vanilie
Pregatiti o forma rotunda cu pereti
detasabili, tapetati cu hartie de copt si peretii i ungeti cu putin unt.
Separat se sfarma biscuitii pana ajung foarte fini, ca si pesmetul iar
peste ei adaugati zaharul si untul topit. Amestecati foarte bine si apoi
turnati compozitia in tava. Aluatul de biscuiti trebuie sa fie
impregnat de unt si trebuie presat cu degetele pe fiorma unsa si pe
peretii acesteia undeva la 3-4 cm inaltime. Intre timp setati cuptorul
pentru 200 grade si puneti biscuitii la copt pentru 10 minute
Separat pregatiti branza de vaci strecurata si amestecat foarte bine cu mixerul. Adaugati faina si zaharul si amestecati foarte bine. Apoi adaugati si smantana (hulala) si aromele, amestecand in continuare. Pe rand adaugati cate un ou si amestecati incontinuu. Compozitia obtinuta se toarna peste forma cu biscuiti si se da la cuptor pentru pentru 60 minute la temperatura de 150 grade. Atentie - dupa ce scoateti tava cu aluatul de biscuiti, raciti cuptorul cel putin pana la 150 grade. Faceti testul cu scobitoarea si cand este gata lasati cheese cakeul sa se raceasca pentru cel putin 3 ore. La sfarsit puteti orna cu fructele preferate, nuci sau glazura. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu