Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 13 iunie 2012

Supa crema de Ciuperci

            Dupa o lunga absenta...m-am gandit ca ar fi timpul sa va impartasesc ce am mai gatit prin bucataria mea. Am sa incep cu o supa crema de ciperci care este foarte racoritoare si se prepara usor. Va trebuie o oala cam de 3 litri si pentru aceasta aveti nevoie de 1 kg ciperci, eu am ales ciuperci champignon jumate albe si jumate maronii. Pe langa ciperci mai avet nevoie de 600 ml smantana, 1 catel de usturoi si 1 ardei gras rosu. Eu am adaugat si o jumatate de ceapa, ramane la atitudinea voastra daca combinati usturoiul cu ceapa. Usturoiul si ardeiul se taie marunt si se calesc in foarte putin ulei de masline. 
            Ciupercile se spala si se taie nu foarte marunt. Se adauga cipercile peste usturoi si ardei , se lasa 5 minute la calit si apoi se adauga apa pana acopera ciupercile. Se lasa la fiert 40 minute timp in care nu se mai adauga decat sare si piper. Cand s-au fiert ciupercile, se trec prin blander pana devin pasta, care se adauga inapoi in oala peste zeama ramasa si se mai fierb 10 minute, timp in care adaugati smantana in prealabil batuta cu o lingura de faina. 
            Pentru aceasta supa am pregatit crutoane de paine, foarte delicioase! Painea se taie bucatele, se condimenteaza cu rozmarin si sare plus cateva lingurite de ulei de masline. Se baga la cuptor la 150 grade pana se rumenesc. Pofta buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu