Faceți căutări pe acest blog

marți, 17 ianuarie 2012

Pulpa de curcan cu budinca din cartofi si gulii

             Titlu lung al unei retete o face sa para mai sofisticata si trebuie sa recunosc ca aceasta reteta e sofisticata intradevar, asta daca ne permintem in bucatarie sa folosim sofisticat ca si sinonim al cuvantului delicios:) Pare complicat la prima vedere, si eu am preluat reteta dintr-o  revista culinara dar sa stiti ca nu este nici pe departe complicat. Aveti nevoie de:
- o pulpa de curcan
- 4 cartofi
- 2 gulii
- 2 oua
- 150 grame unt
- 200 grame parmezan ras
- 6 felli de bacon
- cimbru
- coniac si vin alb

    


             Asadar, condimentati pulpa cu sare si piper, iar la cimbru sa nu va zgarciti:) Inveliti pulpa in feliile de bacon si legati bine cu ata de bucatarie astfel incat baconul sa inveleasca pulpa pe tot parcursul procesului de gatire. Intr-o tigaie cu putin ulei de masline puneti pulpa la prajit, pe toate partile, cate 2-3 minute sa se rumeneasca. Adugati doua linguri de coniac si 200 ml vin. Lasati sa se evapore intorcand in cotinuu pulpa. Apoi puneti pulpa la cuptor pentru 40 minute la foc mediu - 180 grade.
            Garnitura este deosebita, o combinatie perfecta care iti taie rasuflarea. Cartofii si guliile se curata, se taie in bucati si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert, scoateti legumele si mixati-le impreuna cu untul, ouale si 100 grame parmezan. Mixati bine ca sa obtineti o crema pe care ulterior o veti gati la cuptor in doua forme de budinca cu parmezan deasupra. Budinca de cartofi si gulii se lasa la cuptor pentru inca 30 minute, pana parmezanul de de-asupra se face crusta. Temperatura de 180 grade este perfect si pentru budinca. La sfarsit, taiati ata cu care ati legat pulpa si puteti servi pulpa intreaga pe un paltou sau taiati felii subtiri. Budinca se rastoarna direct pe farfurie ca sa pastreze o forma frumoasa. Eu am ales ca si decor fasii din cartofi, si praz :) Bone Appetite



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu